idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugsort und Datum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Pietari Pulkovo travel tips

Värikäs ja historiallinen miljoonakaupunki 

Kanavien halkoma, palatseistaan ja kulttuuristaan tunnettu Pietari on historiallinen matkailukohde Nevajoen rannalla. Maailman pohjoisin metropoli tarjoaa matkailijoille kiehtovia kokemuksia venäläisestä keittiöstä, taidenäyttelyihin ja näyttävään arkkitehtuuriin jokaisena vuodenaikana.

Ortodoksinen kalenteri määrittää useimmat juhlapyhät

Pietarin sääolosuhteet ovat matkailijalle suotuisimmillaan vuoden lämpimimpinä kuukausina toukokuusta lokakuuhun. Kaupungin talvi voi olla kylmä, mutta matkailijoille on kaupungissa tästä huolimatta myös talvisin paljon nähtävää ja koettavaa. Ortodoksisen kalenterin juhlat ovat Venäjällä merkittäviä tapahtumia, jotka näkyvät myös Pietariin matkaavalle. Esimerkiksi tammikuun 6. päivänä vietettävä ortodoksinen uusivuosi ja huhtikuussa juhlittava pääsiäissunnuntai eli "Pashka" ovat tärkeitä juhlapäiviä. Kesäkuun 12. päivän Venäjän kansallispäivä on niin ikään maassa vuoden suurimpia ja näyttävimpiä juhlapyhiä. Kansallispäivänä ylistetään erityisesti demokratiaa ja maan itsenäisyyttä.

Paperit kuntoon ennen matkaa!

Paperiasioiden tulee olla kunnossa ennen Pietariin matkustamista, sillä Euroopan unionin kansalaisilta vaaditaan maahan pääsyyn voimassaoleva turistiviisumi. Viisumin hakemiseen tarvitaan virallinen kutsukirje ja vahvistus majapaikasta. Poikkeus vahvistaa kuitenkin säännön myös viisumiasioissa: Lyhyet, alle kahden vuorokauden mittaiset, risteilymatkat Pietariin onnistuvat nimittäin ilman viisumiakin. Poikkeus koskee vain tiettyjä risteilyaluksia ja matkanjärjestäjiä. Muistathan pitää passia tai passikopiota mukana liikkuessasi kaupungissa. Venäjän lain mukaan turisteilla tulee olla henkilöllisyystodistus mukana kaikkina aikoina. 

Näyttävän arkkitehtuurin, palatsien ja kanavien Pietariin matkustaessa on hyvä huomata, että kaupungin historiallinen keskusta on yksi UNESCOn listaamista maailmanperintökohteista. Kaupunki onkin tunnettu venäläisen korkeakulttuurin keskuksena: tunnetuista klassikkokirjailijoista esimerkiksi Dostojevski viihtyi Pietarissa, ja useiden maailmankuulujen venäläiskirjailijoiden tarinat sijoittuvat kaupunkiin.

Suomalaiseen hintatasoon verrattuna Pietarin hinnat ovat edullisia. Kaupungin hintataso onkin huomattavasti huokeampi kuin esimerkiksi maan pääkaupungin Moskovan.  

Liikkuminen ja yöpyminen Pietarissa

Hyppää lentoasemalla bussilinjan 39 tai 39A kyytiin ja ajele kätevästi Moskovskayan eli Moskovan metroasemalle. Tältä risteysasemalta matkan jatkaminen kaupunkiin onnistuu metrolla. Taksimatka lentoasemalta Moskovskayan asemalle kustantaa noin 900 - 1000 Venäjän ruplaa, julkinen liikenne on huomattavasti kukkarolle ystävällisempi matkustusmuoto.

Julkinen liikenne on taksia edullisempi liikkumismuoto myös kaupungin sisällä. Huokean hintaisella metrolla matkustettaessa välttää lisäksi kaupunkia riivaavat ruuhkat ja pääsee näin nopeasti paikasta toiseen. Niin ikään raitiovaunujen ja bussien linjastot ovat vilkkaassa kaupungissa kattavat.

Suurkaupunki tarjoaa monenlaista ja hintaista majoitusta kaupunkiin matkustaville: Hostelleissa tai Bed & Breakfast-paikoissa yöpyminen on budjettimatkaajalle suositeltavin valinta. Majoituksen hinnat tässä hintaluokassa ovat alkaen noin 300 ruplaa yöltä. Hotellien hinnat ovat luonnollisesti hostelleja ja majataloja korkeampia, ja yhdeltä henkilöltä peritään keskimäärin noin 2800 ruplaa yöltä, kahden hengen huoneen voi saada hyvällä tuurilla edullisemminkin. Kolmen ja useamman tähden hotellien hinnat nousevat sijainnin, palvelun laadun ja sesongin mukaan.