Lennot Helsinki - New York

Halvimmat tarjouksemme lennoille lähtöpaikasta Helsinki määränpäähän New York

Pääset täällä vertailemaan halpoja lentoja lähtöpaikasta Helsinki (HEL) määränpäähän New York (NYC), joko yksisuuntaisia tai meno-paluumatkoja. Seuraavia tarjouksia haettiin ja löydettiin idealosta parin viimeisen päivän aikana. Voit myös aloittaa oman hakusi lennoista määränpäähän New York. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua koska tahansa.

Useful information about the flight Helsinki - New York

Aina valveilla oleva New York tempaisee heti sykkeeseensä

Lempinimeltään 'Big Apple' eli Iso Omena, New York on miljoonakaupunki vailla vertaistaan. Metropoli on satojen kulttuurien sulatusuuni, joka sykkii aamusta yöhön. New Yorkissa on jokaiselle jotakin: nappaa hodari katukauppiaalta tai elä Sinkkuelämää luksuskenkäkaupassa.

Paras matkustusaika, nähtävyydet ja vinkit

New Yorkin kulttuuritajonta on rikkaimpia maailmassa, ja kaupungista löytyy tekemistä ympäri vuoden. Erityisen tunnettuja ovat legendaariset uuden vuoden juhlat sekä lukuisien eri kansallisuuksien omat juhlat kuten kiinalainen uusi vuosi ja irlantilainen St. Patrick's Day, jotka heijastavat kaupungin monikulttuurista väestörakennetta. New Yorkin tapahtumakirjo hemmottelee myös muodin ystäviä: syys- ja helmikuussa järjestetään kuuluisat Mercedes Benz muotiviikot.

Tärkeää tietää ennen matkaa

Yhdysvaltoihin matkustavalla lomailijalla tulee olla voimassaoleva turistiviisumi, jonka saa maksettua ja tilattua sähköisen matkustuslupajärjestelmän (ESTA) kautta. Viisumi on normaalisti voimassa 90 päivää.

New Yorkiin kannattaa varata tavallista reilumpi matkakassa, sillä yleinen hintataso on korkeampi kuin Suomessa. Yhdysvalloissa vallitsee lisäksi tippikulttuuri ja esimerkiksi ravintoloissa sekä kahviloissa jätetään 20% juomarahaa. Kuppilassa taas on tapana jättää tippiä yksi dollari jokaista juomaa kohden. Lisätaksa koskee myös kauppoja, sillä hinnat ovat usein esitetty verottomana. 

Alkoholi- ja tupakkatuotteita koskeva lainsäädäntö on Yhdysvalloissa huomattavasti tiukempi kuin Suomessa. Esimerkiksi julkisissa tiloissa tai jopa omalla kadunpuoleisella terassilla tissuttelu saattaa poikia suurenkin sakon.
 

Saapuminen paikan päälle, majoitus ja kulkuyhteydet

Matkailijan kannattaa varata paljon aikaa lentokenttäkuljetuksiin, sillä kulkuneuvot saattavat ruuhkaantua erityisesti aamulla, iltapäivisin ja alkuillasta.

JFK-lentokentältä pääsee keskustaan junalla, bussilla tai taksilla. AirTrain yhdistää lentokentän Howard Beachin metroasemaan, josta matka joko midtown tai downtown Manhattanille kestää metrolla noin 40-75 minuuttia. Myös bussilinjat Q3, Q6, Q7, Q10 ja B15 yhdistävät lentoaseman metrolinjoihin ja Long Island Rail Roadiin. Lisäksi Express-bussilinjat ajavat suoraan lentoasemalta Manhattanille, Hudson Valleyyn ja Long Islandille. Taksimatka Manhattanille maksaa yleensä noin $52.

Newark liberty -lentoasemalta pääsee Manhattanille helpoiten junalla: Northeast Corridor Line sekä North Jersey Line ajavat Penn Stationille New Yorkissa noin puolessa tunnissa. Lentoasemalta on myös bussiyhteys Manhattanille, jonka matka-aika on noin 30 min. 

LaGuardiaa palvelee bussilinja M60, joka ajaa kentältä suoraan Manhattanille. Taksimatka keskustaan on edullisempi kuin kahdelta muulta lentoasemalta, mutta silti kaliimpi vaihtoehto kuin julkinen liikenne.


New Yorkissa majoitusvaihtoehtoja on moneen lähtöön loft-sviiteistä yksinkertaisiin kerrossänkyhostelleihin. Edullinen hostelliyö maksaa noin $34/hlö/yö, kun taas hotellivierailusta saattaa joutua pulittamaan yli $200 yhtä yötä kohden.

New Yorkin asukkaat käyttävät ahkerasti Manhattanin tunnettuja keltaisia takseja, jotka ovat kätevä tapa päästä paikasta toiseen. Julkinen liikenne on kuitenkin edullisempi ja usein myös nopeampi tapa liikkua paikasta toiseen ruuhkaisessa kaupungissa.

Lentoa koskevat tiedot: Helsinki - New York

Outbound and return from 627,76 €
Lennon kesto min.. 08:45
Paluulennon kesto min.. 08:05
Etäisyys 6614 km
Lentoa/viikko 8
Lähtölentokenttä Lentokenttä Helsinki-Vantaa (HEL)
Kohdelentokenttä Lentokenttä New York, kaikki lentokentät (JFK, EWR, LGA, JRB) (NYC)
Kohdemaa Lennot - Yhdysvallat
Flight destinations with a similar price