idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugdatum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Useful information about the flight Turku - Reykjavik-Metropolitan Area

Reykjavikia ympäröi satumainen luonto

Aivan pohjoisen napapiirin tuntumassa sijaitseva Islanti tunnetaan ainutlaatuisista maisemistaan, vapaana laiduntavista islanninhevosistaan ja monista luonnonihmeistään. Maan lounaisrannikolla sijaitseva pääkaupunki Reykjavik on Euroopan pienimpiä pääkaupunkeja, jonka sympaattinen tunnelma, kauniit puutalot ja upea merimaisema lumoavat jokaisena vuodenaikana.

Reykjavikissa tapahtuu ympäri vuoden

Reykjavikin vuoden käynnistää tammikuussa vietettävä Þrettándinn-festivaali, joka täyttää kaupungin kokoilla, paraateilla ja ilotulituksilla. Sydäntalven aikaan vietettävä Thorrinn-juhla kunnioittaa puolestaan viikinkiaikojen villejä juhlaperinteitä. Kesäistä Reykjavikia värittää esimerkiksi kesäkuussa vietettävä merenkulun historiaa juhlistava "Festival of the Sea". 

Pohjoisesta sijainnistaan huolimatta Islannin ilmasto on yllättävän leuto. Talvisin keskilämpötila liikkuu nollan tienoilla, keskikesällä se on noin 11 astetta. Islannissa kannattaa varautua nopeasti vaihteleviin sääolosuhteisiin ja sateisiin. 

Luontoretkeile ja kylve kuumissa lähteissä

Islantiin matkustavan kannattaa ehdottomasti tutustua saaren ainutlaatuiseen luontoon ja kuumiin lähteisiin – suurin geotermaalikylpylä Blue Lagoon sijaitsee vain lyhyen matkan päässä lentokentältä. Islannin luonto tunnetaan arvaamattomuudestaan, joten maanjäristykset, tulivuorenpurkaukset ja voimakkaat myrskyt eivät ole täysin tavattomia. Reykjavikiin matkustavan kannattaa huomioida kaupungin hintataso, joka on noin 10-20 prosenttia Helsinkiä kalliimpi. Etenkin alkoholijuomat ovat hintavia. 

Kulkuyhteydet ja majoitus

Noin 50 kilometrin päässä Reykjavikista sijaitsevalta lentoasemalta pääsee pääkaupunkiin Flybus- sekä Grey Line Island Airport Express -busseilla, jotka liikennöivät aina 45 minuuttia lentojen saapumisen jälkeen. Matkaan kuluu noin 45 minuuttia. Kaupungin julkisen liikenteen bussi numero 55 kulkee yhdeksän kertaa päivässä Reykjavikin keskustaan, ja lentoasemaa palvelee myös useampi taksiyhtiö. Taksimatkan hinta on edullisimmillaan noin 13500 ISK. Kentältä löydät myös autovuokraamon.

Reykjavikin julkinen liikenne "Strætó" operoi busseilla, jotka kattavat hyvin koko kaupungin alueen. Kertalipun hinta on noin 350 ISK ja sen voi ostaa kuljettajalta. Kaupungissa pidempään viihtyvän kannattaa harkita myös Reykjavik City Cardin hankkimista, joka bussilipun lisäksi toimii myös alennuskorttina joissakin nähtävyyksissä, kaupoissa ja ravintoloissa.

Yli kolmen tähden hotellissa kahden hengen hotellihuoneen hinta on yleensä vähintään noin 15 000 ISK yöltä. Edullisempaa majoitusta etsivän kannattaa tutkia majatalojen ja hostellien tarjontaa, joissa kahden hengen huoneen hinta on edullisimmillaan noin 8600 ISK. Sesonkiaikoina ja viikonloppuina hinnat voivat olla kalliimpia. Budjettimatkailija voi sopivalla ilmalla harkita myös telttailua Reykjavikin kupeessa sijaitsevilla leirintäalueilla.

Lentoa koskevat tiedot Turku - Reykjavik-Metropolitan Area
Lennon tiedot välille Turku - Reykjavik-Metropolitan Area
  • Etäisyys: 2268 km