Lennot - Chania

Halvimmat tarjouksemme lennoille määränpäähän Chania

Pääset täällä vertailemaan halpoja lentoja määränpäähän Chania CHQ), joko yksisuuntaisia tai meno-paluumatkoja. Seuraavat tarjoukset määränpäähän Chania löytyivät lentohaustamme viime päivien aikana. Hinnat saattavat vaihdella riippuen lentoreitistä, päivämäärästä ja saatavuudesta.

Chania travel tips

Chania - Aurinkoista lomailua suositulla Kreikan saarella

Satamakaupunki Chania sijaitsee turistien suosimalla Kreetan saarella Kreikassa. Chania on Kreetan toiseksi suurin kaupunki sekä saaren hallinnollinen pääkaupunki. Chania tarjoaa paljon erilaista nähtävää arkeologiasta, historiasta ja kulttuureista kiinnostuneille.

Paras matkustusaika ja tapahtumat

Ilmasto on Välimeren saarella huomattavasti leudompi kuin Suomessa. Kesäaikaan, huhtikuusta lokakuuhun päivät ovat aurinkoisia ja kuumia kun taas talvisin on lämmintä, mutta sateita esiintyy paljon. Sesonkiaikaa ovat keskikesän kuukaudet, jolloin kaupunki täyttyy turisteista. Rauhaa kaipaaville matkustusajankohdaksi sopii kevät ja syksy.

Chanian matkan voi ajoittaa myös eri tapahtumien kanssa samaan ajankohtaan. Maaliskuussa saarella järjestetään karnevaalit, kun taas huhtikuussa vietetään ortodoksinen pääsiäinen näyttävine paraateineen. 15. - 30. toukokuuta: toisen maailmansodan aikaisen Kreetan taistelun muistopäivä. Kaupungissa järjestetään lisäksi vuosittain useita muita musiikki-, kulttuuri-, urheilu-, ja uskonnollisia tapahtumia.

Vinkit ennen matkaa

Chaniasta ja sen läheisyydestä löytyy useita upeita näkemisen arvoisia paikkoja. Kaupungin venetsialainen satama, jossa kahviloita ja ravintoloita sekä Malemen kylä 15km:n päässä kaupungista ovat kokemisen arvoisia. Saarelta löytyvä aavemainen saksalainen hautausmaa, josta löytyy saksalaisten nuorukaisten hautoja on historiallinen nähtävyys. Kuuluisa Samarian rotko tarjoaa upeat patikointipuitteet. Muista kuitenkin hyvät vaelluskengät! 

Jos haluat nähdä "todellista Kreetaa" kannattaa saarella kierrellä pienissä paikallisten asuttamissa kylissä ja maaseudulla. Kreetan saari on kulinaristin paratiisi, tutustu paikalliseen keittiöön sataman monissa ravintoloissa. 

Chania on hintatasoltaan huomattavasti Suomea edullisempi. Ulkona syöminen on keskimäärin noin 30% edullisempaa ja elintarvikkeet ovat edullisempia myös supermarketeissa. Huomioi kuitenkin Kreikan epävakaa taloudellinen tilanne, josta johtuen hintataso saattaa heilahdella rankastikin.
 

Kulkuyhteydet ja majoitus

Lentoasemalta liikennöi Chanian kaupunkiin säännöllisesti bussi klo. 5.45 ja 20.30 välillä. Bussi ajaa vain harvakseltaan ja sitä voi joutua odottamaan pidemmänkin aikaa. Bussimatka Chaniaan kestää noin 30 minuuttia. Useilla hotelleilla on lentokenttäkuljetus, jota kannattaa tiedustella. Taksit päivystävät saapuvien terminaalin edessä lentoaseman aukioloaikoina. Myös autonvuokraus Europcarin, Hertzin ja Kappan palvelupisteistä on mahdollista.

Chania on turistien suosiossa ja sieltä löytyy paljon eri tasoisia majoitusvaihtoehtoja. Edullisimmat leirintäalueiden ja majatalojen majoitukset ovat noin 20€/yö kahdelta hengeltä. Kolmen ja useamman tähden hotellien hinnat ovat alkaen noin 50€/2hlöä/yö. Hinnat voivat nousta sesonkiaikaan ja viikonloppuisin.

Yleisimmät yhteydet alk. Chania
Lentokenttä
Vaihtoehtoiset lentoreitit
Vaihtoehtoiset reitit kohteeseen Kreikka