Lennot Vaasa - Pariisi

Useful information about the flight Vaasa - Pariisi

Kulttuuria ja suurkaupungin tunnelmaa

Monipuolinen Pariisi tarjoaa kiinnostavien nähtävyyksien lisäksi tunnelmallisia ruokapaikkoja ja erilaisia tapahtumia. Houte couture-muodin keskus on täynnä myös erilaisia ostosmahdollisuuksia.
 

Elävää musiikkia monessa muodossa 

Pariisiin voi matkustaa ympäri vuoden, kesät ovat kuumia ja talvet leutoja. Tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat Eiffel-torni, Louvre, Notre Dame ja Riemukaari. Kesäkuinen musiikkitapahtuma Féte de la Musique edistää spontaania elävää musiikkia. Heinäkuussa ajetaan suosittu pyöräilykisa, Tour de France. Heinäkuun 14. ranskalaiset kokoontuvat juhlimaan kansallispäiväänsä. Kesällä Parc Floralin puistossa vietetään jazz-festivaalia lauantaisin ja sunnuntaisin klo 15 alkaen. Elokuu on varsinainen konserttikuukausi, maksuttomia live-musiikkitapahtumia järjestetään ympäri kaupunkia.
 

Hyödyllisiä huomioita matkaa varten 

Pariisin hintataso on suunnilleen samaa luokkaa Helsingin kanssa. Ostoksia ja asiointia varten kannattaa opetella hiukan ranskaa, sillä englantia puhutaan vastahakoisesti. Tuoreet vihannekset ovat laadukkaampia kuin monissa muissa maissa. Kaupungin museoihin pääsee ilmaiseksi jokaisen kuun ensimmäisenä sunnuntaina.
 

Lentokentiltä liikennöidään monin tavoin keskustaan

Paikallisjuna RER B liikennöi Charles de Gaullen lentokentältä Paris-Chatelet les Hallesiin. Matka kestää puolisen tuntia ja maksaa noin 10€. Vaihtoehtona on matkata Roissybussilla Opéralle, jolloin matkaan kuluu aikaa noin tunti. Bussimatkan hinta on 11€, taksi veloittaa samalle matkalle 60€. 

Orlystä voi matkata raitiovaunulla T7 Villejuif-L.Aragoniin tai bussilinjalla 183 Porte de Choisyyn. Orlybussilla pääsee Denfert-Rochereauhun, Les Cars Air Francella Gare Montparnasselle tai Etoilelle. Taksin hinta alkaa noin 50 eurosta. 
Beauvaisista liikennöi Shuttle-kuljetus Paris Porte Maillotiin, sen hinta on noin 17€ ja matkan kesto noin 1h 15 min. Taksimatka kaupunkiin on 80 kilometrin pituinen ja pitkästä välimatkasta johtuen erittäin kallis. 

Paris-Le Bourget'n kentältä valitaan bussilinja 152 La Courneuve - 8 Mai 1945-asemalle, josta matka jatkuu raitiovaunulla numero 7. Vaihtoehtona on bussilinja 350 asemille Gare de l'Est, Gare du Nord tai Porte de la Chapelle. Myös lentokentän shuttlekuljetuksella voi matkustaa Le Bourget-asemalle ja jatkaa sitten RER B-junalinjalla.

Pienet Pariisille tyypilliset butiikkihotellit ovat yleensä kalliita, noin 100€/yö, mutta luksushotellit sitäkin kalliimpia. Edullisempaa on majoittua vaikkapa hostelleissa tai majataloissa.

Kattava metroverkosto, lähijunat (RER), bussit ja raitiovaunut ovat taksia edullisempi ja nopeampi tapa liikkua vilkkaassa ja ruuhkaisessa kaupungissa.

Lentoa koskevat tiedot: Vaasa - Pariisi

Cheapest outbound flight from 119,00 €
Etäisyys 1973 km
Lähtölentokenttä Vaasa (VAA)
Kohdelentokenttä Pariisi, kaikki lentokentät (CDG, ORY, BVA, XCR) (PAR)
Kohdemaa Ranska