Lennot Vaasa - Milano

Useful information about the flight Vaasa - Milano

Milano - kulttuurin ja muodin keskus Italiassa

Milano on maailmalla tunnettu muotikaupunki, mikä ei jää epäselväksi kaupungin katukuvassa. Milanon ihmisvilinässä vilahtelevat tyylikkäät asusteet ja laadukkaat materiaalit huippumerkeiltä. Milanolaisten charmia voi istua ihailemaan kaupungin tunnelmallisiin kahviloihin ja ravintoloihin capuccinon tai vaikka prosecco-lasillisen äärelle.

Milano - aina hyvä idea

Milano on visiitin arvoinen kohde vuoden ympäri, ainoastaan keski-kesällä kaupungin kaduilla voi olla helteistä johtuen tottumattomalle melko tukalaa liikkua. Jos matkan ajoittaa alkukevääseen pääsee osallistumaan kaupungin kulttuuriviikkoon "Settimana dei Beni Culturaliaan“, jolloin museoihin on vapaa sisäänpääsy. Keskikesän juhlaa eli "La notte bianca" vietetään juhannuksen aikaan eri puolilla kaupunkia, jolloin kaupat, teatterit sekä ravintolat ovat avoinna läpi yön. Muodista kiinnotuneiden kannattaa seurata muotimaailman tapahtumia. Jalkapallofanien kannattaa tarkistaa paikallisten joukkueiden tulevat pelit. 

Muotia, jalkapalloa ja ruokaelämyksiä

Tutustumisen arvoinen ostosalue on 'quadrilatero della modan' muotikortteli. Kulinaristisia elämyksiä hakevan kannattaa suunnata illalliselle paikallisten suosimille alueille, joissa ruoka on maukkaampaa ja hinta-laatusuhde kohdallaan.

Milano ei ole kuuluisa ainoastaan korkeakulttuurista, se on myös jalkapallofanien suosiossa. Milanolaiset jalkapallojoukkueet ovat maailmanlaajuisesti tunnettuja ja kaupunki täyttää jalkapallokansasta aina pelien aikaan. 

Milano on Italian kallein kaupunki, sen ei siis kannata odottaa olevan erityisen halpa Suomen hintatasoon verrattuna. 

Kulkuyhteydet, majoitus ja liikkuminen Milanossa

Malpensan lentokentän terminaalista 1 pääsee kaupungin keskustaan junalla noin 45 minuutissa. Kaupunkiin kuljettaa myös bussi, joka kulkee terminaaleista 1 ja 2. Matkan kesto on bussilla noin 50 minuuttia. Taksitolpat sijaitsevat terminaalien 1 ja 2 edessä, taksimatkaan kuluu noin tunti ja se on huomattavasti julkista liikennettä kallimpi matkustusmuoto.

Linaten lentokentältä keskustaan pääsee bussilinjoilla numero 73 ja X73, tai taksilla, jotka päivystävät saapuvien uloskäynnin numero 5 edessä. Taksin hinta keskustaan on alkaen noin 40 euroa, mikä on moninkertaisesti bussilipun hinta. 

Juna vie Bergamon lentokentältä Milanon keskustaan noin tunnissa. Myös Autostradale-, Zani Viaggi- tai Orio-bussilinjoilla hurauttaa keskustaan noin tunnissa. Bergamon lentokentältä taksi Milanon keskustaan maksaa alkaen noin 100 euroa.

Milanossa on laaja valikoima majoitusvaihtoehtoja: Edullisin vaihtoehto on B&B:t ja hostellit, useamman tähden hotellit ovat kalliimpi valinta. Milanossa metro on monesti nopein ja edullisin vaihtoehto liikkumiseen. Paljon liikkuvalle 24-tunnin lippu on hyvä valinta. Vilkkaan liikenteen johdosta taksit ovat monesti hitaampi ja kalliimpi vaihtoehto liikkumiseen kaupungissa.