Lennot - Dubrovnik

Halvimmat tarjouksemme lennoille määränpäähän Dubrovnik

Pääset täällä vertailemaan halpoja lentoja määränpäähän Dubrovnik DBV), joko yksisuuntaisia tai meno-paluumatkoja. Seuraavat tarjoukset määränpäähän Dubrovnik löytyivät lentohaustamme viime päivien aikana. Hinnat saattavat vaihdella riippuen lentoreitistä, päivämäärästä ja saatavuudesta.

Dubrovnik travel tips

"Jos haluat nähdä taivaan maan päällä, tule Dubrovnikiin."

Kahdesta kaupungista yhdistetty Dubrovnik on Kroatian tärkeimpiä satamakaupunkeja. Se on myös yksi merkittävimmistä Adrianmeren rannikolla sijaitsevista matkailukohteista. Kaupunki on tunnettu suuresta historiallisesta vanhastakaupungistaan ja kaupungin muurista, joka on tunnettu nähtävyys. 

Milloin matkustaa?

Lämpimiä lomasäitä kaipaaville paras matkustusaika on huhtikuusta lokakuuhun. Kroatian kesät ovat kuumia, onneksi rantakaupungissa voi pulahtaa Adrianmereen vilvoittelemaan. Talvisin ilmasto on leuto, mutta sateinen.

Kaupungissa vietetään erilaisia perinteisiä juhlia vuosittain. "Festa svetoga Vlaha", kaupunkijuhla järjestetään kaupungin suojelupyhimys pyhän Blasiuksen kunniaksi, aloittaa vuoden juhlamenot 3. päivä helmikuuta. Kaupungissa heinä- ja elokuussa vierailevat saattavat päästä mukaan kesäfestivaaliin nimeltä "Dubrovačke ljetne igre", joka koostuu musiikista, teatterista, oopperasta ja tanssista ja kestää useita viikkoja. 

Mitä tietää etukäteen?

Kroatiassa on edelleen entisen Jugoslavian alueella 1990-luvulla käytyjen aseellisten konfliktien jäljiltä alueita, joita kannattaa välttää. Kaupungista kaakkoon sijaitsevilla vuorilla, lähellä Bosnia ja Hertsegovinan rajaa, on edelleen osittainen miinavaara.

Sen sijaan turisteille suositellaan vierailukohteeksi Kroatian eteläkärkeä sekä kaupungin edustalla sijaitsevia paratiisimaisia saaria. Esimerkiksi Lokrumin, Lopudin ja Šipan saaret ovat vain lyhyen lauttamatkan päässä Dubrovnikista. Kaupungissa on useita historiallisia nähtävyyksiä, niistä moniin peritään sisäänpääsymaksu, esimerkiksi vierailu kaupungin muurilla maksaa noin 100 Kroatian kunaa. 

Kaupungin hintataso on huomattavasti Suomea edullisempi, tosin poikkeuksena ovat turistien suosimat alueet. Edullisen päivällisen saa noin 60 kunalla, lounaan 30 kunalla. Juoma kustantaa noin 15 kunaa ja olut noin 20-40 kunaa. Paikallisista ruokalajeista kiinnostuneille tarjolla on "Zelena menestra", joka sisältää perunoita, porsaanlihaa sekä lehtikaalia, "Pašticada" joka tarkoittaa paahtopaistia sekä "Pašticada", joka on Creme bruleen tapainen karamellijälkiruoka. 

Mitä toimia paikan päällä?

Lentokentältä kaupunkiin pääsee sekä Atlas-bussifirman omalla shuttlebussilinjalla, jolla matka kestää noin 30 minuuttia ja maksaa noin 40 kunaa, sekä kaupungin joukkoliikennelinjalla (Libertas Dubrovnik), jonka busseilla 11, 27 ja 38 pääsee keskustaan noin 28 kunalla. Taksimatka kaupunkiin kestää noin 25-30 minuuttia, mutta hinta on noin 220-230 kunaa.

Hostelliyön hinnat kaupungissa ovat alkaen noin 155 kunaa per yö ja majataloissa yö maksaa alkaen noin 230 kunaa henkilöltä. Hotelliyö kahdelle on huomattavasti kalliimpi eli noin 770 kunaa yöltä. Hinnat vaihtelevat sesongin mukaan. Ryhmille sopivia loma-asuntoja saa vuokrattua noin 300 kunalla per yö. Turistien suosimia yöpymisalueita ovat muun muassa vanhankaupungin lähialueet. 

Libertas Dubrovnikin busseilla pystyy matkustamaan sujuvasti kaupungissa. Kertalippu, joka maksaa noin 15 kunaa kuskilta ostettuna ja noin 12 kunaa ennakkoon, on voimassa tunnin. Päivälipun saa noin 30 kunalla. Taksin hinnaksi tulee noin 54-70 kunaa kolmen kilometrin matkalle. Vanhakaupunki on kuitenkin suljettu liikenteeltä ja sen alueella sopii liikkua jalkaisin.

Yleisimmät yhteydet alk. Dubrovnik
Lentokenttä
Vaihtoehtoiset reitit kohteeseen Kroatia