Lennot Turku - New York

Useful information about the flight Turku - New York

Kaupunki, joka ei koskaan nuku

New York on upea matkakohde ympäri vuoden. Kaupunki on tunnettu siitä, että se ei nuku koskaan: 'Iso Omena' sykkii elämää vuorokauden ympäri ja tarjoaa jokaiselle jotakin. Ravintolat ja kulttuuritarjonta ovat huippuluokkaa, mielenkiintoista katsottavaa riittää jo pelkästään katuvilinässä, aukioilla ja puistoissa. Muodin mekka tarjoaa myös mahtavia ostoselämyksiä.

Varaudu oikeilla vaatteilla

Vuodenaikojen vaihtelu on syytä ottaa huomioon New Yorkissa, sillä talvikuukausina ilma voi olla todella kylmä ja tuulinen eivätkä lumimyräkätkään ole harvinaisia. Kesällä voi puolestaan olla paahtava helle. Sää ei kuitenkaan estä juhlintaa kaupungissa. Uudenvuoden vastaanotto Times Squarella on ikimuistoinen elämys ja helmikuussa kiinalaiskaupunginosassa vietetään kiinalaista uutta vuotta. Maaliskuussa juhlistetaan irlantilaisen Pyhän Patrikin päivää mittavan paraatin, vihreän oluen ja neliapiloiden ryydittämänä. Heinäkuussa kaupunkiin matkaavat pääsevät nauttimaan mahtavasta itsenäisyyspäivän ilotulituksesta. Muodin ystäville helmikuu ja syyskuu tarjoavat kuuluisat Mercedes Benz-muotiviikot.

Muista jättää tippiä

New Yorkiin lähtijän on muistettava Yhdysvaltojen viisumivaatimukset. Turistiviisumin saa maksettua ja tilattua helposti sähköisen matkustuslupajärjestelmän ESTA:n kautta. Viisumi on normaalisti voimassa 90 päivän ajan. 

Ensikertalaiselle juomarahakulttuuri voi olla yllätys, mutta paikallisia tapoja kannattaa noudattaa. Ravintolassa tippiä on tapana jättää noin kaksikymmentä prosenttia laskun loppusummasta ja baarissa on syytä jättää tippiä dollari drinkkiä kohden. Taksitkin odottavat tippiä, samoin esimerkiksi kampaaja. Ostoksilla on syytä muistaa se, että vero lisätään vasta kassalla tuotteen hintaan. Tupakkalait sekä alkoholilait ovat Yhdysvalloissa huomattavasti tiukempia, kuin Suomessa. Kaupungin hintataso on Suomea korkeampi, mutta New York tarjoaa myös paljon ilmaisia tapahtumia matkailijoiden iloksi ja lähes kaikki museot tiettyinä päivinä ilmaisen sisäänpääsyn. 

Kunnon kävelykengät mukaan

New Yorkiin lentävä saapuu jollekin alueen kolmesta kansainvälisestä lentokentästä. Kaikilta kolmelta kentältä voi matkustaa keskustaan joko taksilla tai joukkoliikennettä käyttäen. JFK -kentältä voi matkata AirTrainillä Howard Beachin metroasemalle, josta metromatka Manhattanille kestää noin 40-75 minuuttia. Bussilinjoilla Q3, Q6, Q7, Q10 ja B15 saa yhteyden metrolinjoihin ja Long Island Rail Roadiin. Lentoasemalta pääsee lisäksi Express-busseilla Manhattanille, Hudson Valleyyn ja Long Islandille. Taksimatkasta Manhattanille saa maksaan alkaen reilut 50 dollaria. 

Newark libertyn lentoasemalta pääsee Manhattanin Penn Stationille Northeast Corridor Line- ja North Jersey Line-junilla noin puolessa tunnissa. Bussiyhteys lentoasemalta keskustaan kestää reilut puoli tuntia. LaGuardian lentokentältä pääsee bussilla numero M60 suoraan Manhattanille. Taksimatka keskustaan on hieman halvempi kuin kahdelta muulta lentoasemalta, mutta julkinen liikenne on silti halvempi matkustusvaihtoehto.

Hotellien hinnat keskustassa voivat olla päätähuimaavia ja hotelliyöstä saa varautua maksamaan jopa yli 200 dollaria. Tarjouksia kannattaakin metsästää netistä. Vaihtoehtojakin löytyy, esimerkiksi edullisen hostellimajoituksen voi saada reilulla 30 dollarilla per yö.

New Yorkissa on helppo liikkua ja ruuhkaisessa kaupungissa kävely on usein nopein tapa päästä paikasta toiseen. Kaupungin ruutukaava on helppo oppia ja välimatkat keskusta-alueella ovat yllättävän lyhyet. Matkaan kannattaakin varautua kunnon kävelykengillä tai lenkkitossuilla - näin vältät ruuhkassa seisomisen ja rahojen törsäämisen matkalippuihin. Kuuluisat keltaiset taksit ovat suhteellisen edullisia, mutta bussi ja metro ovat useimmiten halvempia ja nopeampia.

Lentoa koskevat tiedot: Turku - New York

Cheapest outbound flight from 389,04 €
Etäisyys 6473 km
Lähtölentokenttä Turku (TKU)
Kohdelentokenttä New York, kaikki lentokentät (JFK, EWR, LGA, JRB) (NYC)
Kohdemaa Yhdysvallat
Alternative flights to New York
Flight destinations with a similar price