Lennot Turku - Moskova

Useful information about the flight Turku - Moskova

Moskova - kaunis metropoli 

Moskova on Venäjän pääkaupunki, joka hurmaa kauneudellaan. Kaupungissa itä ja länsi kohtaavat ennen näkemättömällä tavalla. 

Moskovan nähtävyydet ja vinkit

Paras aika matkustaa Moskovaan on keväisestä toukokuusta kesän yli loppusyksyiseen lokakuuhun. Talvi on erittäin kylmä. Mikäli haluat viettää joulua Moskovassa, tulee sinun matkustaa tammikuussa, sillä joulua vietetään ortodoksisen kalenterin mukaan 6.1. ja uutta vuotta 13.1.

Toukokuu on varsinaista juhlan aikaa: kuun alussa vietetään vappua ja myöhemmin samassa kuussa juhlitaan toisessa maailmansodassa saatua voittoa natsi-Saksasta. Syyskuun ensimmäinen viikonloppu on suurta juhlaa - silloin nimittäin vietetään kaupungin syntymäpäiviä todella näyttävään tyyliin. 
 

Tärkeää tietää ennen matkaa

Moskova on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki. Sinne ei tarvita mitään erikoisia rokotuksia. Ennen Moskovaan matkustamista on hyvä muistaa muutama tärkeä seikka. Venäjän kieli kirjoitetaan kyrillisillä kirjaimilla. Onkin tärkeää tutustua kieleen hieman ennen matkalle lähtöä, ja venäjän kielen sanakirjakin olisi hyvä olla olemassa.

Kaikilta Euroopan Unionin kansalaisilta vaaditaan matkustusdokumenteiksi matkalipun ohella viisumi sekä passi. Viisumin saamiseksi viranomaiset tarvitsevat virallisen todistuksen majoituspaikalta. Tämän lisäksi Moskovaan päästäkseen saattaa tarvita myös kutsukirjeen. Passia tai passikopiota tulee pitää mukanaan aina kaupungilla liikkuessa. Moskova on yksi maailman kalleimmista kaupungeista, joten pelkästään eläminen maksaa enemmän kuin Suomessa. 

Lentokentältä kaupunkiin, majoittuminen ja liikkuminen Moskovassa

Aeroexpress -junat kuljettavat lentokentiltä kaupungin keskustaan. Bussit ja minibussit ovat myös käteviä vaihtoehtoja. Taksejakin on saatavilla, mutta ne ovat huomattavasti kalliimpia ja ruuhka-aikaan esimerkiksi junia hitaampia vaihtoehtoja. 

Sheremetyevon lentoasemalta kulkevat Aeroexpress -juna, bussilinjat 949 ja 851 (Rechnoy vokzal:n metroasemalle), 817 ja 948 (Planernaya:n metroasemalle), ja H1 (Leninskiy prospectin metroasemalle). Domodedovon lentokentältä matka sujuu Aeroexpress-junalla (kesto noin 40 - 50 minuuttia) tai shuttle-junakuljetuksella (kesto noin 1h 10min) Paveletskyn asemalle. Lisäksi express- ja shuttlebussit ajavat Domodedovskayan metroasemalle noin puolessa tunnissa. Vnukovon lentoasemalta matka Kievskayan asemalle Aeroexpress-junalla kestää noin  35 minuuttia. Lisäksi lentoasemalta liikennöivät bussilinja 611 ja minibussi Yugo-Zapadnayan asemalle (matkankesto on noin 25-40 minuuttia). Taksitolpat löytyvät terminaalien A tai B edestä.

Moskovan majoitustarjonta on todella monipuolinen, mutta halpaa majoitusta on hankala löytää. Halvimpienkin hostellien hintä yöltä alkaa noin 800 ruplasta. Hotellihuoneen saa alkaen 3000 ruplalla yöltä. 

Julkinen liikenne on paras tapa nähdä Moskovaa. Se on edullinen, ja sillä pääsee minne tahansa. Julkinen liikenne on melkein kuin nähtävyys itsessään. Moskovan metroverkosto on todella vanha ja historiallinen. Paikoitellen arkkitehtuuri on erityisen vaikuttavaa. Tällaisia paikkoja ovat esimerkiksi pysäkit Kievskaya, Mayakovskaya vihreällä linjalla, Komsomolskaya sekä muutamat muut paikat. Metrolla on helppo kulkea pitkiäkin välimatkoja. Se on nopea, edullinen ja sillä pääsee näkemään Moskovan kokonaisuudessaan aina kaupungin laitamia myöten.

Lentoa koskevat tiedot Turku - Moskova
Lennon tiedot välille Turku - Moskova
  • Etäisyys: 1041 km