Lennot - Moskova

Halvimmat tarjouksemme lennoille määränpäähän Moskova

Pääset täällä vertailemaan halpoja lentoja määränpäähän Moskova (MOW), joko yksisuuntaisia tai meno-paluumatkoja. Seuraavat tarjoukset määränpäähän Moskova löytyivät lentohaustamme viime päivien aikana. Hinnat saattavat vaihdella riippuen lentoreitistä, päivämäärästä ja saatavuudesta.

Moskova travel tips

Moskovan tarina: Maatilkusta maailman mahdiksi

Moskova on kasvanut 1300-luvulta alkaen yhdestä talosta Venäjän keskukseksi, Euroopan suurimmaksi metropoliksi ja maailmanpoliittiseksi toimijaksi.

Kesät helteisiä, talvet hyytävän kylmiä

Paras matkustusaika on huhtikuun lopusta heinäkuun alkuun, ja elokuun lopusta lokakuun alkuun, jos helteet eivät ole mieleen. Kulttuuritarjonnan osalta Moskovaan kannattaa lähteä myöhäiskeväällä tai alkysyksyllä. Ortodoksinen kalenteri on 13 päivää jäljessä länsimaalaista. Lomien ja juhlien vuoksi sekä tammikuun että toukokuun alkuviikot ovat hiljaiseloa. 


 

Valmistautuminen

EU-kansalaisilta vaaditaan Venäjälle matkustettaessa viisumi, jonka edellytykseksenä on virallinen majoitustodistus. Viisumia haettaessa voi tiedustella rekisteröinnistä, joka on pakollinen yli seitsemän arkipäivää Venäjällä oleskeleville ulkomaalaisille. Viisumin saamiseksi vaaditaan usein virallinen venäläiseltä taholta saatu kutsukirje. 

Englannilla pärjää vain kansainvälisissä paikoissa, ja siksi tutustuminen kyrillisiin aakkosiin ennen matkaa auttaa sopeutumaan uuteen ympäristöön nopeammin.

Rahanvaihdossa kerro ensiksi paljonko haluat vaihtaa ja kysy kurssia ennen kuin ojennat rahat.

Kalleimmat hotellit (Hinnat alkaen noin R3000 / henkilö / yö) sijaitsevat lähellä Punaista toria, kuten kauppakatu Tverskajalla, jonka läheisyydessä löytyy myös edullisempia hostelleja (Alkaen noin R800 / henkilö / yö). Luksushotellit alentavat usein hintojaan viikonloppuina. 

Maailman korkeimpiin kuuluva hintataso merkitsee Suomea korkeampia hintoja. 

Liikkuminen

Sheremetyevon lentokentältä pääsee keskustaan joko Aeroexpress-junalla tai bussilinjoilla 949 ja 851 Rechnoy vokzal:n metroasemalle, linjoilla 817 ja 948 Planernaya:n metroasemalle ja linjalla H1 Leninskiy prospectin metroasemalle. 

Domodedovosta kulkevat sekä Aeroexpress-juna että sukkulajuna Paveletskyn asemalle. Express- ja sukkulabussit kyyditsevät puolestaan Domodedovskayan metroasemalle. 

Vnukovosta pääsee Aeroexpress-junalla Kievskayan asemalle. Bussilinja 611 tai minibussi ajavat Yugo-Zapadnayan asemalle. 

Kaupungilla liikkuessasi varaa mukaasi kopiot passin tietosivusta, viisumista ja maahantulokortista. Jos mahdollista jätä passi ja arvoesineet tallelokeroon.

Alikulkutunneleiden käyttöä suositellaan silloin kun mahdollista, koska autot eivät välttämättä kunnioita jalankulkijoita. Muutoin päivisin liikkuminen keskustassa ja sen ulkopuolella on turvallista. 

Julkinen liikenne tulee halvaksi. Kätevimmin kuljet metrolla, jonka koristeellisten asemien kautta aikamatkailet museoihin ja puistoihin. Taksit ovat julkista liikennettä selvästi kalliimpia ja ruuhka-aikoina hitaampia. Turvaudu yöaikaan kuitenkin viralliseen taksiin, jossa paikalla on ainoastaan kuljettaja.

Vaihtoehtoiset reitit kohteeseen Venäjä