New York yllättää aina uudelleen

New Yorkista löytää jokaisella vierailukerralla uusia ulottuvuuksia. Laaja kaupunki tarjoaa mahtavan ravintolatarjonnan ja Empire State Building sekä Vapaudenpatsas tulisi jokaisen ainakin kerran elämässään kokea.  

...

Milloin New Yorkiin kannattaa matkustaa?

Koko vuosi on hyvää matkustusaikaa, vaikka talven kuukaudet ovatkin kylmiä. New Yorkissa riittää erilaisia tapahtumia jatkuvasti. Museot, taidenähtävyydet sekä mittaamattoman runsaat ostosmahdollisuudet ovat käsillä kaikkina vuodenaikoina. New Yorkin uudenvuoden juhlat ovat legendaariset. Helmikuussa kaupungissa juhlitaan puolestaan kiinalaista uutta vuotta. Maaliskuun kohokohta on St. Patrick's day, ja syys- sekä helmikuussa kaupungissa järjestetään kuuluisat Mercedes Benz muotiviikot.

...

Matkalle valmistautuminen

Turistiviisumin saa maksettua ja tilattua sähköisen matkustuslupajärjestelmän (ESTA) kautta ennen matkaa. Viisumi on normaalisti voimassa 90 päivää. 

Yhdysvalloissa on tapana jättää noin 20 % tippiä ravintoloissa ja kahviloissa. Kuppiloissa tippiä tulisi jättää yksi dollari juomaa kohden. Kaupoissa hinnat esitetään usein verottomina. Huomattavaa on myös se, että alkoholi- ja tupakkatuotteita koskeva lainsäädäntö on USA:ssa huomattavasti tiukempi kuin Suomessa.

New Yorkin yleinen hintataso on hieman Suomen hintoja korkeampi, kaupunki tarjoaa kuitenkin runsaasti ajanvietettä ja tapahtumia myös ilmaiseksi. Keskustan ulkopuolella sijaitsee merkkituotteiden Outlet -myymälöitä, joista voi tehdä todella edullisia löytöjä.

New Yorkissa on lukuisia majoitusvaihtoehtoja, joista edullisimpia ovat hostellit, alkaen noin $34/henkilö/yö, hotellista voi helposti joutua maksamaan jo lähemmäs $200 yötä kohden.

...

Kulkuyhteydet lentokentiltä keskustaan ja julkinen liikenne

John F. Kennedyn kansainvälinen lentoasemalta pääsee AirTrainillä Howard Beachin metroasemalle, josta matka joko midtown tai downtown Manhattanille kestää metrolla noin 40-75 minuuttia. Myös bussilinjat Q3, Q6, Q7, Q10 ja B15 yhdistävät lentoaseman kaupunkiin ajaviin metrolinjoihin ja Long Island Rail Roadiin. Lisäksi Express-bussilinjat ajavat suoraan lentoasemalta Manhattanille, Hudson Valleyyn ja Long Islandille. Taksi Manhattanille maksaa alkaen $52. 

Newark libertyn lentokentältä Northeast Corridor Line sekä North Jersey Line ajavat Penn Stationille New Yorkissa noin puolessa tunnissa. Lentoasemalta on myös bussiyhteys Manhattanille, jonka matka-aika on alkaen 30 minuuttia.

LaGuardianilta kulkeva bussilinja M60 ajaa kentältä suoraan Manhattanille. Taksimatka keskustaan on edullisempi kuin kahdelta muulta lentoasemalta sen läheisemmän sijainnin vuoksi, mutta se on silti kaliimpi vaihtoehto kuin julkinen liikenne.

Kaupunki on tunnettu keltaisista takseistaan, joita myös paikalliset käyttävät usein. Julkinen liikenne on kuitenkin edullisempi ja usein myös nopeampi tapa liikkua paikasta toiseen ruuhkaisessa kaupungissa.

...
idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugdatum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound