Lennot Rovaniemi - New York

Useful information about the flight Rovaniemi - New York

New York - suurkaupunki, joka ei nuku

Tervetuloa suurkaupunkiin, joka ei nuku koskaan ja tarjoaa lukemattomasti elämyksiä valokylttien loisteessa!
 

Näyttäviä ilotulituksia ja huippumuotia

Matkustat minä vuodenaikana tahansa et voi jäädä vaille elämyksiä. Talvella saatat tarvita päähinettä osallistuessasi esimerkiksi huikeisiin uudenvuodenjuhliin. Mikäli huomaat suurkaupungin vihreässä asussa maaliskuun puolivälissä, olet osunut paikalle Pyhän Patrickin päivän juhlimisen aikaan. Jos olet kiinnostunut muodista, niin helmi- tai syyskuussa on oivallinen ajankohta tulla kaupunkiin tarkastamaan Mercedes Benz-muotiviikot.

Matkalle mukaan viisumi ja dollareita

Matkustaessasi New Yorkiin tarvitset viisumin. Viisumi on tavallisesti voimassa noin kolme kuukautta.
Saat hankittua sen sähköisen matkustuslupajärjestelmän (ESTA) kautta.

Kahviloissa ja ravintoloissa on käytäntönä maksaa 20 prosenttia juomarahaa. Baareissakin on hyvä jättää juomaa kohden vähintään dollarin verran tippiä. Asioidessasi kaupoissa näet hinnat yleensä verottomina, älä siis yllätä kun kassalla ilmoitettu loppusumma on odotettua korkeampi. 

Vaikka New Yorkissa on kalliimpaa kuin Suomessa. Kaupunki tarjoaa kuitenkin myös ilmaisia elämyksiä, esimerkiksi elokuvista tuttuja rakennuksia ja puistoja kuten Grand Central Terminal ja Central Park. Näitä pääset ihailemaan luonnollisesti myös ilman dollareita.

Vinkkejä suurkaupungin matkaajalle

Saavuttuasi JFK:n lentokentälle, pääset Express-bussilinjalla suoraan Manhattanille, Long Islandiin ja Hudson Valleyyn. Voit matkustaa lentokentältä myös AirTrainillä Howard Beachin metroasemalle, josta matka Manhattanille kestää noin 40-75 minuuttia. Vaihtoehtoisesti myös bussilinjat Q3, Q6, Q7, Q10 ja B15 vievät sinut lentokentältä Long Island Rail Roadille tai metroasemalle. Taksimatka Manhattanille maksaa noin 50 dollarista ylöspäin.

Mikäli saavut Newark libertyn lentokentälle vievät North Jersey Line tai Northeast Corridor Line sinut New Yorkin Penn Stationille noin puolessatunnissa. Myös bussilla pääsee suoraan Manhattanille suunnilleen samassa ajassa.

LaGuardian lentokentältä pääset suoraan Manhattanille bussilinjalla M60.

Ruuhkaisessa kaupungissa on helpointa ja edullisinta liikkua julkisilla kulkuvälineillä, tämä pätee etenkin pidempiin välimatkoihin. Keltaiset taksit ovat tunnistettavia, jos haluat kyydin kätevästi ovelta ovelle.

Edullisinta yöpyminen on hostelleissa (alkaen noin 34 dollaria yöltä per henkilö). Hotelliyö voi maksaa yöltä peräti 200 dollaria.

Lentoa koskevat tiedot: Rovaniemi - New York

Cheapest outbound flight from 453,64 €
Etäisyys 6323 km
Lähtölentokenttä Rovaniemi (RVN)
Kohdelentokenttä New York, kaikki lentokentät (JFK, EWR, LGA, JRB) (NYC)
Kohdemaa Yhdysvallat
Alternative flights to New York