Lennot Oulu - Pariisi

Useful information about the flight Oulu - Pariisi

Bonjour Pariisi! 

Tervetuloa kaupunkiin, joka hurmaa maailmankuuluilla historiallisilla nähtävyyksillä ja suussasulavilla herkuilla.

Kevät toi kukkivat kirsikkapuut

Pariisi ottaa sinut vastaan minä tahansa vuodenaikana, mutta Pariisin kevät  kukkivine kirsikkapuineen on vertaansa vailla. Ilmakin kohtelee silloin vielä lempeämmin kuin myöhemmin kesällä, joka saattaa olla helteinen. Kesällä Pariisissa järjestetään paljon musiikkitapahtumia kuten kesäkuinen Féte de la Musique ja heinäkuun viikonloppuina pidettävät Parc Floralin live-musiikkiesitykset.

Heinäkuussa kaupungin valtaa tunnettu pyöräilykilpailu Tour de France, ja 14. heinäkuuta pariisilaiset juhlivat kansallispäiväänsä. Tällöin useat liikkeet voivat olla kiinni, mutta toisaalta kaupunki on juhlahumussa ja voit nähdä näyttäviä ilotulituksia. Live-musiikin ystäville elokuu on paras aika matkustaa Pariisiin, sillä silloin ilmaisia esityksiä järjestetään ympäri kaupunkia. Pariisin talvi on leudompi kuin Suomessa, joten voinet kävellä baskeri päälaella keikkuen tunnelmallisilla joulutoreilla.

Matkalaukkuun passi, hammasharja ja suomi-ranska-suomi sanakirja

Ennen matkaa on hyvä kerrata muutamia yleisiä ranskankielisiä sanoja ja fraaseja. Pakkaa sanakirja matkatavaroihisi varmuuden vuoksi, sillä englantia ei puhuta Ranskassa kovinkaan mielellään. Ranska on kaunis ja omaperäinen kieli, joten ota matka sivistävän ja hauskan kielikylvyn kannalta.

Suomalainen voi hengähtää ostoksilla, sillä maan pääkaupunki Pariisi ei ole Helsinkiä juuri kalliimpi. Erityisesti täällä kannattaa panostaa tuoreisiin ja tasokkaisiin elintarvikkeisiin, jotka voi hankkia tutuilla euroilla.

Pisteestä A pisteeseen X

Miten päästä keskustaan lentokentältä? Jos saavut Pariisin Charles De Gaulle-lentokentälle, paikallisjuna RER B vie sinut Paris-Chatelet les Hallesiin suunnilleen puolessatunnissa. Matka maksaa noin 10 euroa. Roissybus ajaa Opéralle noin tunnissa myöskin noin kymmenellä eurolla. Taksi kaupunkiin maksaa noin 60 euroa. Orlyn lentokentältä pääset Villejuif-L.Aragoniin raitiovaunulla T7, Orlybussilla Denfert-Rochereauhun, Porte de Choisyyn bussilinjalla 183, Gare Montparnasselle tai Etoilelle Les Cars Air Francella tai taksilla 50 eurosta eteenpäin. Pariisin kolmannelta lentokentältä Beauvaisilta, joka sijaitsee noin 80 kilometrin päässä keskustasta taksi voi maksaa huomattavan paljon. Suositeltavaa on ottaa noin 17 euron hintainen ja hieman yli tunnin kestävä shuttlekuljetus Paris Porte Maillotiin.

Pariisin sisällä liikkumiseen kannattaa nopeuden ja edullisuuden vuoksi hyödyntää julkista liikenneverkostoa, johon kuuluvat metro, raitiovaunu, bussi ja RER-lähijuna. Lippupisteistä voit hankkia yhden tai useamman päivän passin ja tehdä selvää säästöä, mikäli käytät julkisia säännöllisesti.

Yöpyminen Pariisin hotellissa maksaa yöltä keskimäärin 100 euron molemmin puolin. Hostellit ovat edullisimpia. Erikoistarjouksia kannattaa etsiä internetistä ennen matkaa. 

Lentoa koskevat tiedot Oulu - Pariisi
Vaihtoehtoiset lentoreitit
Lennon tiedot välille Oulu - Pariisi
  • Etäisyys: 2244 km