Puraise palanen isosta omenasta!

New York on klassikkokaupunki, joka ei sanonnan mukaan nuku koskaan. Se suorastaan pursuaa ravintoloita, elämyksiä ja nähtävyyksiä kaiken ikäisille. Kirjaimellisesti loistava taivaanranta ihastuttaa matkailijoita ympäri maailmaa.

...

Näkemistä ja tekemistä koko vuodeksi

New York tarjoaa talvikuukausien kylmyydestä huolimatta kokemuksia matkailijalle vuoden ympäri. Times Squaren uudenvuoden juhlat lienevät kaikille tutut ainakin lukuisista tv-sarjoista, ja kiinalaista uutta vuotta pääsee New Yorkissa juhlimaan helmikuussa. Maaliskuun puolivälissä kaupunki verhoutuu vihreään irlantilaisten tärkeimmän juhlan, St. Patrick's dayn, kunniaksi. Muodin ystävien kannattaa puolestaan suunnata New Yorkiin helmi- tai syyskuussa, kun Mercedes Benz -muotiviikot rantautuvat ison omenan sydämeen.  

...

Ota huomioon ennen matkaa

Yhdysvaltoihin matkustettaessa tarvitset turistiviisumin, jonka voi tilata ja maksaa sähköisen matkustuslupajärjestelmän (ESTA) kautta ennen matkaa. Normaalisti turistiviisumi myönnetään 90 päiväksi. Tippikulttuuri on hyvä pitää mielessä New Yorkissa; keskimäärin ravintoloissa ja kahviloissa on kohteliasta jättää noin 20 prosentin tippi, tai yksi dollari juomaa kohden. Kaupoissa on hyvä ottaa huomioon, että hinnat esitetään usein verottomina.

Lisäksi tulee muistaa, että Yhdysvaltojen alkoholi- ja tupakkatuotteita koskeva lainsäädäntö on huomattavasti tiukempi kuin Suomessa. Kokonaisuudessaan New Yorkin hinnat ovat hieman Suomen hintoja korkeampia, mutta kaupunki on kuitenkin niin suuri, että se tarjoaa myös paljon ilmaista nähtävää ja koettavaa.  

...

Kulkuyhteydet ja majoitus

Lentokentiltä on hyvät julkiset kulkuyhteydet keskustaan. JFK-kentältä pääsee AirTrainilla tai bussilinjoilla Q3, Q6, Q7, Q10 ja B15 metroasemille ja Long Island Rail Roadiin, joista pääsee jatkoyhteydellä Manhattanille. Lisäksi Express-bussilinjoilla on suora yhteys Manhattanille, Hudson Valleyyn ja Long Islandille. Newark Liberty -lentokentältä pääsee noin puolessa tunnissa joko Northeast Corridor Linella tai North Jersey Linella Penn Stationille. Lisäksi bussilla pääsee Manhattanille noin puolessa tunnissa. LaGuardian-kentältä pääsee Manhattanille kätevästi bussilla M60.

Kaikilta lentokentiltä pääsee keskustaan myös kuuluisilla keltaisilla takseilla, jolloin hinta on korkeampi kuin julkisia kulkuneuvoja käyttämällä. Paikalliset käyttävät takseja liikkumiseen usein, mutta julkinen liikenne on paitsi edullisempi, myös usein nopeampi tapa liikkumiseen New Yorkin ruuhkissa. Majoitusvaihtoehtoja kaupungista löytyy runsaasti; aina muutaman kymmenen dollarin hostelleista useampien satojen dollareiden hotellihuoneisiin.

...
idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugdatum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound