Lennot Vaasa - Pietari Pulkovo

Useful information about the flight Vaasa - Pietari Pulkovo

Pietarin monet kasvot

Venäläinen miljoonakaupunki Pietari viekoittelee vierailijoita arkkitehtuurillaan, historiallaan ja kulttuurillaan. Yhden maailman merkittävimmän klassikkoteoksen, Dostojevskin Rikoksen ja rangaistuksen, tapahtumat sijoittuvat tähän UNESCO:n maailmanperintökohteeseen. 
 

Kaupunki parhaimmillaan kesäaikaan 

Paras ajankohta Pietariin matkustamiselle on toukokuusta lokakuuhun ulottuva ajanjakso. Talvi noin 400 km päässä Helsingistä sijaitsevassa kaupungissa on suomalaiseen tapaan verrattain kylmä.

Venäjän suurin uskontokunta on ortodoksinen kristillisyys, mikä näkyy myös venäläisen kalenterin merkkipäivissä. Huhtikuussa vietettävä pääsiäissunnuntai, pasha, on yksi tärkeimmistä juhlapäivistä maassa. Joulua vietetään 7. tammikuuta. 12. kesäkuuta vietetään puolestaan itsenäisyyttä ja demokratiaa juhlistavaa Venäjän kansallispäivää.

Viisumia ei sovi unohtaa! 

EU-kansalainen tarvitsee Venäjän matkaa varten turistiviisumin, jonka hakemisen edellytyksenä on virallinen kutsukirje ja majoitusvahvistus. Viisumia anoessa passin on oltava voimassa vähintään kuusi kuukautta viisumin päättymisen jälkeen. Viisumin tulee olla voimassa koko matkan ajan aina lähtöpäivään saakka. 

Pietarissa riittää nähtävää: Esimerkiksi yksi maailman merkittävimmistä taidemuseoista sijaitsee täällä. Suunnattoman kokoisen Emeritaasi-museon jokaiseen taideteoksen näkemiseen ei välttämättä riitä yksi päivä, sillä teoksia on noin 20 kilometrin säteellä. Kaupungissa on lisäksi lukuisia muita pienempiä museoita, teattereita ja konserttisaleja. Hengähdystaukoa luonnon keskellä kaipaaville sopivat kaupungin upeat puistot. Esimerkiksi ympäri vuoden auki olevat Aleksanterin puisto ja Kesäpuutarha tarjoavat esteettiset pysähdyspaikat.

Pietari on hintatasoltaan Suomea ja korkeasta hintatasostaan kuuluisaa Venäjän pääkaupunki Moskovaa edullisempi. Käteisostoksiin tarvitaan ruplia. Ravintolaa kannattaa etsiä Rubinshteihin kadulta. Kyseiseltä kadulta löytyy kymmeniä ravintoloita, kahviloita ja baareja. Venäläisistä ruoista suosittuja ovat maailmallakin tunnetut blinit ja borssikeitto. Pietari tarjoaa kuitenkin venäläisen keittiön lisäksi myös kansainvälisiä makuja.

Metrolla matkustamisen helppous 

Pietarin kansainvälinen Pulkovon lentoasema sijaitsee noin 20 kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Edullisimmin keskustaan pääsee ottamalla ensin bussilinjan 39 tai 39A Moskovskayan asemalle, josta matkaa pääsee tarvittaessa jatkamaan metrolla. Taksimatka lentoaseman ja keskustan välillä maksaa suunnilleen 1000 ruplaa. 

Suurkaupunkina Pietari on alituisten liikenneruuhkien vaivaama, minkä vuoksi metro on useimmiten kätevin ja nopein matkustustapa kaupungissa. Monet metroasemat ovat myös arkkitehtuuriltaan näyttäviä ja itsessään mielenkiintoinen nähtävyys. Kaupungissa on kuitenkin myös kattava bussi- ja raitiovaunuverkosto. 

Hotelliyö Pietarissa maksaa keskimäärin 3000 ruplaa yöltä henkilöä kohden. Hostelli- tai Bed & Breakfast-yöstä veloitetaan noin 300 ruplaa. Majoitusvaihtoehtojen hinnat vaihtelevat siis suuresti sijainnin ja laatuluokituksen mukaan. 

Lentoa koskevat tiedot Vaasa - Pietari Pulkovo
Lennon tiedot välille Vaasa - Pietari Pulkovo
  • Etäisyys: 579 km