Lennot Vaasa - Moskova

Useful information about the flight Vaasa - Moskova

Moskovassa kaikki on suurempaa

Venäjän pääkaupunki tekee sinuun lähteämättömän vaikutuksen niin koollaan kuin monimuotoisella arkkitehtuurillaankin. Kullankimalteiset kirkkojen kupolit ja mahtipontiset kommunismin ajan rakennukset sulautuvat samaan kokonaisuuteen ultramodernin suuunnittelun kanssa.

Koe Moskovan vaihtuvat vuodenajat

Sijainti ja mannerilmasto takaavat Moskovaan kuumat kesät ja hyytävät talvisäät. Leudompi aika kestää toukokuusta lokakuulle, keskikesällä kaupungissa on tukahduttavan kuuma. Joulun ja uudenvuoden juhlinta on Moskovassa hieman Suomen juhlakalenterista poikkeavaa, ortodoksisen kalenterin joulua vietetään 6. tammikuuta ja uudenvuoden juhlinta alkaa 13. tammikuuta. Vappu 1. ja 2. toukokuuta sekä kaupungin syntymäpäivä syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna ovat näyttäviä juhlia, joihin matkailijakin pääsee osallistumaan kaupungilla. 

Venäjälle matkaavan ennakkovinkit

Kaikki EU-kansalaiset tarvitsevat Venäjälle viisumin, jonka hankkiminen kestää muutaman viikon. Sen saamiseksi edellytetään virallista todistusta majoituksesta matkakohteessa, lisäksi saatetaan vaatia kutsukirjettä. Seuramatkalle osallistuessasi matkatoimistosi hoitaa viisumin hankinnan, itsenäinen matkailija joutuu hoitamaan asian itse.

Kyrillisiin aakkosiin tutustuminen on suositeltavaa ennen Moskovan reissua, näin saat selvää vaikkapa metroasemien nimistä. Myös kohteliaat fraasit on hyvä opetella venäjäksi, läheskään kaikki asiakaspalvelijat eivät puhu englantia. Oleskelu Moskovassa käy vääjäämättä kukkarolle, se onkin yksi maailman kalleimmista kaupungeista. Majoituksen ja ruokailun hinta sekä muut elinkustannukset ovat jonkin verran Suomea korkeammat.

Maassa maan tavalla, liikkuminen ja majoittuminen

Moskovassa on kolme päälentoasemaa: Sheremetyevo, Domodedovo sekä Vnukovo. Yksinkertaisin tapa matkustaa keskustaan ja metroasemille on "Aeroexpress“-juna (matka-aika noin 30–50 min lentoasemasta riippuen). Lentosemilta on myös shuttle- sekä paikallisbussivuoroja lähimmille metro- ja juna-asemille. Suoraan hotellisi eteen pääset luonnollisesti myös taksilla, mutta se on huomattavasti kalliimpi ja ruuhka-aikaan myös hitaampi vaihtoehto. Majoitusvaihtoehtoja Moskovassa on monenlaisia, vaatimattomista hostelleista aina ylellisiin palatsihotelleihin. Hintataso on korkea, hostellit maksavat noin 800 ruplaa / hlö / yö, hotelliyön hinta lähtee noin 3000:sta ruplasta henkilöä kohti.

Moskova on valtavan kokoinen, joten edullinen julkinen liikenne helpottaa liikkumistasi. Moskovan historiallinen metroverkosto on näkemisen arvoinen, etenkin vanhimpien asemien arkkitehtuuri kristallikruunuineen, marmoriseinineen ja patsaineen on taidenäyttelyn veroinen vierailukohde. Esimerkiksi Komsomolskaya, Arbatskaya sekä Mayakovskaya ovat näkemisen arvoisia ja osuvat sopivasti keskustassa liikkuvan reitille. 

Muistathan, että Venäjällä turistin tulee pitää passi tai mieluummin passin kopio koko ajan mukana mahdollista tarkastusta varten.

Lentoa koskevat tiedot Vaasa - Moskova
Vaihtoehtoiset lentoreitit
Lennon tiedot välille Vaasa - Moskova
  • Etäisyys: 1204 km
Suositut lentoreitit