Lennot Vaasa - Dubai

Useful information about the flight Vaasa - Dubai

Helteinen Dubai tarjoaa jokaiselle jotakin

Dubai tunnetaan rikkaiden ja kuuluisien lomanviettopaikkana. Lomakohde on kuuluisa kauniista, taivasta hipovista rakennuksistaan ja komeista rannoistaan. 

Dubaissa matkustaessa kannattaa muistaa, että Arabiemiraattien lainsäädäntö on tiukka ja se pätee myös Dubaissa. Turistien kannattaa siis muistaa kunnioittaa paikallisia sääntöjä.

Paras matkustusaika ja vinkkejä Dubaihin

Dubai on houkutteleva matkakohde ympäri vuoden. Suosituimmat matkustuskuukaudet ovat kuitenkin huhtikuusta lokakuuhun, sillä silloin lämpötila on alhaisimmillaan, eli noin 25-35 asteen tietämillä. Muulloin Dubaissa on jopa 45 astetta lämmintä. 

Dubaissa vietetään kansallispäivää joulukuun toisena päivänä. Kansallispäivän juhlat ovat näkemisen arvoiset. Myös useita islamilaisia juhlia vietetään näyttävästi. 

Rikkaiden ja kuuluisien suosimasta Dubaissa on jättimäisiä ostoskeskuksia, joissa on luksustuotteita myyviä kauppoja ja mitä mahtipontisimpia huvituksia kuten valtava vedenalainen maailma. Dubaissa on myös sisälaskettelukeskus, lapsillekin on siis paljon tekemistä. Dubai sopiikin loistavasti koko perheen lomailupaikaksi.


Tärkeä tietää ennen matkaa

Turisteille myönnetään 30 päivän turistiviisumi maahan saapuessa. Lisämaksua vastaan viisumin voimassaoloaikaa voidaan mahdollisesti pidentää 30 lisäpäivällä. 

Dubai on meille suomalaisille kaukomaa, ja siksi rokotteita A-hepatiittia, jäykkäkouristusta ja kurkkumätää vastaan suositellaan. Kannattaa myös pitää mielessä, että Dubain huumausainelainsäädäntö on erittäin tiukka. Pienenkin määrän hallussapidosta voi saada todella ankaran rangaistuksen. Myös Ramadania tulee kunnioittaa, sen aikans syöminen, juominen ja tupakointi julkisesti on kielletty. Alkoholin käyttö julkisesti on kielletty.


Saapuminen Dubaihin, kulkuyhteydet ja majoittuminen

Saapumisterminaalista riippuen Dubain lentoasemalta keskustaan kulkee joko punainen tai vihreä metrolinja. "Red Line" ajaa terminaaleista yksi ja kolme, "Green Line" terminaalista kaksi. Metrot kulkevat kattavasti päivän mittaan ja metrolipun hinta määräytyy vyöhykkeiden mukaan. Lisäksi Dubain lentokentän kaikista terminaaleista kulkee keskustaan bussilinja.

Julkinen liikenne on erittäin hyvä liikkumisvaihtoehto kaupunkialueella. Julkiseen liikenteeseen voi ostaa sarjalippuja, joilla julkisilla liikkuminen tulee edullisemmaksi. Kymmenen matkan lipulle tulee hintaa vain puolet kymmenen yksittäisen lipun hinnasta. Taksi on huomattavasti julkista liikennettä kalliimpi, mutta siltikin Suomen hintoja halvempi. Taksi on edullinen öljyn halvasta hintatasosta johtuen. 

Dubaissa voi majoittua monen tasoisesti. Halvimmillaan hotellihuoneen voi saada noin 100 AED yöltä, mutta kolmen ja useamman tähden hotellihuoneet maksavat alkaen 340 AED yöltä.


Lentoa koskevat tiedot Vaasa - Dubai
Lennon tiedot välille Vaasa - Dubai
  • Etäisyys: 4876 km