Lennot Tampere - Moskova

Useful information about the flight Tampere - Moskova

Historiallinen miljoonakaupunki itänaapurissa

Eloisa Moskova valloittaa arkkitehtuurillaan, mielenkiintoisella historiallaan ja vaihtelevalla kaupunkikuvallaan. Tämä miljoonakaupunki on yksi Euroopan vihreimmistä, ja vaikuttavien rakennusten lisäksi kaupunki pitää sisällään lukemattomia puistoja ja viheralueita. 
 

Milloin suunnata Moskovaan?

Ilmaston kannalta paras matkustusaika on toukokuusta lokakuuhun, jolloin Moskovassa on lämpimintä - talvi on kylmä. Venäjä on ortodoksinen maa, eli joulua Moskovassakin vietetään 6. tammikuuta, ja uusi vuosi vaihtuu 13. tammikuuta. Kaupungissa juhlitaan vappua toukokuun alussa, ja 9. toukokuuta juhlistetaan voittoa natsi-Saksasta toisessa maailmansodassa. Syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna puolestaan sadat tuhannet ihmiset kerääntyvät kaduille ja toreille juhlimaan kaupungin syntymäpäivää.
 

Ota huomioon ennen matkaa

Venäjä vaatii viisumin kaikilta EU-kansalaisilta. Viisumin anomista varten tarvitset virallisen todistuksen majoituksesta matkakohteessa. Lisäksi saatetaan vaatia kutsukirjettä. Jotta matkasta Moskovaan saa eniten irti, kannattaa kieleen ja erityisesti venäjän kielen kyrillisiin aakkosiin tutustua ainakin alkeiden tasolla. Moskovan elinkustannukset ovat Lontoon ja Tokion tasoa; kannattaa siis varautua Suomea korkeampaan hintatasoon. Venäjällä liikkuessa kannattaa muistaa, että turistien tulee pitää passikopio tai passi aina mukana.
 

Kulkeminen ja majoitus Moskovassa

Moskovan lentokentiltä pääsee keskustaan julkisilla kulkuneuvoilla tai taksilla, joka tosin on kallis ja ruuhka-aikaan hitaampi vaihtoehto. Sheremetyevon lentokentältä pääsee Aeroexpress-junalla (noin 30-40 minuutissa) tai bussilinjoilla 949 tai 851 Rechnoy vokzal:n metroasemalle. Planernayan metroasemalle pääsee bussilinjoilla 817 ja 948, ja Leninskiy prospectin metroasemalle puolestaan bussilla H1.

Domodedovon lentokentältä Paveletskyn asemalle matkustaa Aeroexpress-junalla noin 40-50 minuutissa, tai shuttle-junakuljetuksella reilussa tunnissa. Lisäksi lentokentältä pääsee Domodedovskayan metroasemalle express- ja shuttle-busseilla puolessa tunnissa.

Vnukovon lentokentältä voi matkustaa Aeroexpress-junalla Kievskayan asemalle reilussa puolessa tunnissa, tai Yugo-Zapadnayan asemalle noin 25-40 minuutissa joko bussilinjalla 611 tai minibussilla.

Majoitus Moskovassa on hintavaa, vaikkakin vaihtoehtoja on useita. Hostellin voi löytää alkaen R800/henkilö/yö, ja hotellin alkaen R3000/henkilö/yö. Moskovassa liikkumiseen kannattaa käyttää edullista julkista liikennettä, joka on sinällään näkemisen arvoinen. Arkkitehtuuria kannattaa käydä ihailemassa esimerkiksi Komsomolskayan, Novoslobodskayan ja Kievskayan metroasemilla kehälinjalla, Kropotkinskayan metroasemalla punaisella linjalla, Kievskayan, Arbatskayan ja Ploschad' Revolyutsiin metroasemilla tummansinisellä linjalla, sekä Mayakovskayan asemalla vihreällä linjalla.

Lentoa koskevat tiedot: Tampere - Moskova

Etäisyys 1025 km
Lähtölentokenttä Tampere (TMP)
Kohdelentokenttä Moskova, kaikki lentokentät (MOW)
Kohdemaa Venäjä