Lennot Rovaniemi - Pietari Pulkovo

Useful information about the flight Rovaniemi - Pietari Pulkovo

Suurkaupunki lähellä Suomea

Pietaria pidetään yhtenä Venäjän kauneimmista kaupungeista eikä syyttä. Eläväinen ja monipuolinen metropoli vetää puoleensa kaikenikäisiä matkailijoita vuodesta toiseen. Kaupunki on vain lyhyen matkan päässä Suomesta, ja esimerkiksi Helsingistä sinne pääsee kätevästi sekä junalla, bussilla, laivalla, että lentäen. 

UNESCO:n maailmanperintökohde

Paras aika matkustaa Pietariin on toukokuusta lokakuuhun. Talvet voivat olla hyvinkin kylmiä. Venäjällä eletään ortodoksisen kalenterin mukaan, joka poikkeaa käyttämästämme ajanlaskutavasta, esimerkiksi uuttavuotta vietetään ortodoksisen kalenterin mukaan tammikuun 6. päivänä. Uusivuosi on myös Venäjällä yksi vuoden suurimmista juhlista. Ortodoksiseen uskoon liittyvää pääsiäisen juhlaa Pashkaa vietetään huhtikuussa. Itsenäisyyttä ja demokratiaa juhlistava Venäjä-päivä sijoittuu kesäkuun 12. päivälle. Historiallisesti merkittävässä Pietarissa on paljon arkkitehtuurisesti arvokkaita vanhoja rakennuksia. Pietari onkin yksi UNESCO:n maailmanperintökohteista. Useiden kuuluisien venäläisten kirjailijoiden, kuten Dostojevskin, romaaneiden tarinat sijoittuvat Pietariin.

Edullinen metropoli

Kaikki EU:n kansalaiset tarvitsevat Venäjälle matkustamiseen turistiviisumin, jota varten vaaditaan virallinen kutsukirje. Poikkeuksena ovat tietyillä risteilyaluksilla tehtävät alle kahden päivän mittaiset risteilyt. Tarkistathan matkanjärjestäjältäsin kuitenkin hyvissä ajoin vaadittavat matkustusasiakirjat.

Pietari on maailmanluokan suurkaupunki, mutta kaupungin hintataso silti edullinen - esimerkiksi Moskovaan verrattuna. Pietari on jopa yli 40% Suomea edullisempi. Käteistä rahaa on hyvä olla mukana. Venäjän ruplat kannattaakin vaihtaa jo ennen matkaa.
 

Lentoasemalta keskustaan, majoittuminen ja liikkuminen

Julkisella liikenteellä matkustavat pääsevät lentoasemalta kätevästi kaupunkiin ottamalla ensin bussilinjan 39 tai 39A Moskovskayan metroasemalle ja vaihtamalla tässä metroon. Taksilla matka keskustaan maksaa noin RUB 900 - 1000. 

Pietarista löytyy monen tasoista majoitusta. Halvimmat hinnat hostellit ja B&B-tyyliset majatalot veloittavat keskimäärin noin RUB 300. Hotellien hinnat riippuvat sijainnista ja hotellin tasosta. Alkaen yö hotellissa maksaa noin 2800 ruplaa yöltä. 

Pietari on isokokoinen kaupunki, joten julkinen liikenne on suositeltava liikkumismuoto etenkin pitkille välimatkoille. Erityisesti metro on edullinen, nopea ja kätevä kulkuväline. Kaupungin metroverkosto on laaja. Kaupungilla on lisäksi kattava raitiovaunu- ja bussiverkosto. Taksilla on huomattavasti kalliimpi liikkumismuoto.

Lentoa koskevat tiedot Rovaniemi - Pietari Pulkovo
Lennon tiedot välille Rovaniemi - Pietari Pulkovo
  • Etäisyys: 784 km