Lennot Rovaniemi - Moskova

Useful information about the flight Rovaniemi - Moskova

Moskova, idän helmi

Moskova ei ole ainoastaan Venäjän pääkaupunki vaan kaupunki, joka tarjoaa jokaiselle jotakin. Tämä idän helmi on täynnä kulttuurielämyksiä ja se on saanut nimensä sen läpi virtaavasta joesta. Moskova on Venäjän hallinnollinen keskus ja siellä pääset tutustumaan kuuluisiin nähtävyyksiin, kuten Kreml, punainen tori ja Tredjakovin taidegalleria. Kulttuurinnälkään on Bolsoi-teatteri ja omanlaisensa nähtävyys on myös Moskovan kaupungin maanalainen metro. 
 

Matkusta keväällä ja kesäaikaan

Paras matkustusaika Moskovaan on toukokuusta lokakuuhun, jolloin ilmasto on lämmin ja miellyttävä, kun taas talvi on kylmä. Keväällä ensimmäinen ja toinen toukokuuta juhlitaan vappua, kun taas 9. toukokuuta juhlitaan voittoa natsi-Saksasta toisen maailmansodan aikana. Syyskuun ensimmäinen viikonloppu tarjoaa upeat juhlat kaupungin syntymäpäivän kunniaksi.
 

Valmiina matkalle Moskovaan

EU:n kansalainen tarvitsee viisumin Venäjälle sekä virallisen todistuksen majoituksesta. Moskovassa kannattaa muistaa yleinen varovaisuus, liikenne on vauhdikasta ja taskuvarkaita liikkuu erityisesti suosittujen nähtävyyksien lähellä. Englantia puhutaan vähän, lisäksi Venäjän kieli kirjoitetaan kyrillisillä aakkosilla. Moskova on yksi maailman kalleimmista kaupungeista, joten hinnat ovat Suomen hintoja hieman korkeammat. 

Liikkuminen ja majoitus Moskovassa

Sheremetyevon lentokentältä pääset "Aeroexpress" junalla keskustaan noin 30-40 minuutissa tai bussilinjoilla 949 ja 851 (Rechnoy vokzal:n metroasemalle), 817 ja 948 (Planernaya:n metroasemalle), tai H1 (Leninskiy prospectin metroasemalle).

Domodedovon lentoasemalta pääset "Aeroexpress" junalla noin 40-50 minuutissa tai shuttle junakuljetuksella noin tunnissa ja 10 minuutissa Paveletskyn asemalle.

Vnukovon kentältä matka Kievskayan asemalle kestää noin 35 minuuttia "Aeroexpress" junalla. Taksi on helppo löytää suoraan A-ja B-terminaalien edestä, mutta taksi on huomattavasti kalliimpi vaihtoehto.

Moskovassa on kattava valikoima majoitusvaihtoehtoja aina hostelleista (alkaen noin R800/hlö/yö) hotelleihin (hinnat ovat alkaen noin R3000/hlö/yö). Kattavasta valikoimasta huolimatta edullista majoitusta voi olla vaikea löytää.

Liikkuminen julkisilla kulkuneuvoilla Moskovassa on helppoa ja erityisesti metroasemat ovat näkemisen arvoisia niiden upean arkkitehtuurin vuoksi. Vaikuttavimpia metroasemia ovat muunmuassa Novoslobodskaya ja Kievskaya kehälinjalla, Kievskaya, Arbatskaya ja Ploschad' Revolyutsii tummansinisellä linjalla. Muistathan Venäjällä liikkuessasi  pitää mukanasi aina passikopiota tai passia, jotta voit tarvittaessa todistaa henkilöllisyytesi.
 

Lentoa koskevat tiedot Rovaniemi - Moskova
Vaihtoehtoiset lentoreitit
Lennon tiedot välille Rovaniemi - Moskova
  • Etäisyys: 1354 km