idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugdatum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Travel Tips

Pietari Suuren pyhättö

Venäjän suurimpiin koulutuksen ja kulttuurin keskuksiin lukeutuva Pietari miellyttää takuuvarmasti venäläisestä kulttuurista ja kansanperinteestä kiinnostuneita lomailijoita. Kaupungin keskustan lukuisat sillat ja massiivinen arkkitehtuuri ovat vaikuttava näky.

Kylmä ilmasto, lämmin meno

Pietarin ilmasto on talvisin kylmä, mutta silloinkin monet tapahtumat ja venäläiseen kulttuuriin olennaisesti kuulivat vodkapaukut pitävät kaupungin lomailijat lämpiminä. Tammikuussa juhlitaan ortodoksisissa merkeissä uutta vuotta. Yhtä ortodoksisen kalenterin tärkeimmistä juhla-päivistä, Pashkaa, vietetään huhtikuussa. Juhlista ei ole pulaa kesälläkään, sillä kesäkuun 12. päivänä juhlistetaan Venäjän itsenäisyyttä ja demokratiaa Venäjä-päivänä.

Museoita riittää tiedonhaluisille matkailijoille. Sotahistoriasta viehättyneet voivat tutustua kaupunkin moniin linnakkeisiin ja palatseihin. Kaupunki on yksi UNESCON maailmanperintökohteista. Pietari on kiinnostava kohde myös venäläisestä kirjallisuudesta kiinnostuneille, sillä useat tarinat sijoittuvat Pietariin, näistä ehkä kuuluisimpana Dostojevskin kirjoitukset.  Visuaalista taidetta etsivien kannattaa tutustua taidemuseoihin kuten Talvipalatsiin. Pietarissa on nähtävää myös näyttämötaiteen ystäville. Kaupunginin voidaankin sanoa olevan Venäjän sivistyksen kehto: siellä riittää korkeakouluja ja kaupungilla on kolme yliopistoa. 

Viisumi kuntoon ennen matkalle lähtöä

Mikäli olet EU:n kansalainen Sinulta vaaditaan turistiviisumi, jonka saadaksesi tarvitset virallisen kutsukirjeen. Alle kahden päivän mittaiset risteilymatkat tietyillä risteilyaluksilla ovat ainoa poikkeus, mutta viisumiasiaa kannattaa tiedustella matkanjärjestäjältä hyvissä ajoin ennen matkan alkua. Pietarin hintataso on, päinvastoin kuin Moskovassa, noin 40% Suomea edullisempi. 

Useilta lentoasemilta kätevästi kaupunkiin

Pietarin Pulkovon lentoasemalta pääsee Moskovskayan asemalle kätevästi bussilinjoilla 39 ja 39A. Moskovskayan asemalla voi vaihtaa kaupunkiin kulkevaan metroon. Myös taksit ovat käytettävissä, ne maksavat noin 900-1000 ruplaa. Metroilla liikkuminen on kannattavaa, ne eivät ole vain edullisia, vaan myös nopea tapa liikkua, sillä kaupungissa on usein ruuhkia. Pietari on läpi historian ollut yksi Venäjän liikenteen solmukohdista. Toki myös bussi- ja raitiovaunu-verkosto kuljettavat eri puolille kaupunkia. 

Mikäli haluat yöpyä hostellissa tai B&B:ssä makuupaikka tai huone maksaa alkaen noin 300 ruplaa. Hotellit veloittavat yöpymisestä keskimäärin 2800 ruplaa per henkilö/yö. 

Lentoa koskevat tiedot Oulu - Pietari Pulkovo
Lennon tiedot välille Oulu - Pietari Pulkovo
  • Etäisyys: 624 km
Suositut lentoreitit