Lennot Oulu - Moskova

Useful information about the flight Oulu - Moskova

Moskova - moniulotteinen metropoli

Moskovan eläväinen sydän sykkii ympärillä soljuvan hektisen liikenteen keskellä tarjoten matkailijalle runsaasti sekä sielun että ruumiin ruokaa upeiden historiallisten nähtävyyksien, kulttuuririentojen ja ravintolatarjonnan muodossa. 

Runsaasti tapahtumia ympäri vuoden

Vuoden lämpimimmät kuukaudet Moskovassa ovat toukokuusta lokakuuhun. Moskovan sää ei eroa Suomen säästä merkittävästi, mutta talvella pakkanen voi laskea Suomeakin alhaisemmalle tasolle ja kesäkausi on puolestaan hieman pidempi ja kuumempi kuin Suomessa. Kesän ohella myös talvi on otollista aikaa tutustua erilaisiin museoihin, kirkkoihin ja kulttuuririentoihin kuten balettiin tai oopperaan.

Tammikuuhun ajoittuu Moskovassa suuria juhlia, sillä ortodoksisen kalenterin mukaan joulua vietetään 6. tammikuuta ja uutta vuotta juhlitaan puolestaan 13. tammikuuta. 1 .- 2. toukokuuta, kun kesäkausi käynnistyy, juhlitaan vappua. Heti tämän perään, 9. toukokuuta, juhlitaan voittoa natsi-Saksasta toisessa maailmansodassa. Myös syksy alkaa vauhdikkaasti, sillä syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna kaupunki juhlistaa syntymäpäiväänsä näyttävästi.

Avaintietoja ennen matkaa

Kaikilta EU-kansalaisilta vaaditaan viisumi matkustettaessa Moskovaan. Sen saamiseksi edellytetään virallista todistusta majoituksesta matkakohteessa, lisäksi saatetaan vaatia kutsukirjettä.

Useista majoitusvaihtoehdoista huolimatta Moskovasta on vaikea löytää halpaa majoitusta. Hostellit maksavat alkaen noin R800 / hlö / yö, hotellit alkaen noin R3000 / hlö / yö. Edellä mainituista syistä johtuen majoitus kannattaa varata etukäteen. Majoitusta valittaessa kannattaa erityisesti tarkistaa, että liikenneyhteydet ovat toimivat tai pyrkiä mahdollisimman lähelle keskustaa.

Venäjän kieli kirjoitetaan kyrillisillä aakkosilla. Ennen matkaa on suositeltavaa tutustua ainakin pintapuolisesti venäjän kieleen. Useimmissa hotelleissa ja ravintoloissa pärjää myös englannin kielellä. Nuorempi väestö puhuu englantia vanhempaa väestöä paremmin.

Moskova on nykyisin hyvä ostoskaupunki, mutta Lontoon ja Tokion ohella yksi maailman kalleimmista kaupungeista ja elinkustannukset siellä ovatkin jonkin verran Suomea korkeammat. Moskovasta löytyy paljon erilaista ravintolatarjontaa. Venäläisen keittiön ruokia kannattaa kokeilla, sillä ne ovat usein maukkaita ja edullisia.

Erityisesti huomioitavaa: Venäjällä turistien tulee pitää passikopio tai passi koko ajan mukana!

Kulkuyhteydet lentokentiltä keskustaan ja julkinen liikenne

Sheremetyevon lentoasemalta pääsee Aeroexpress-junalla keskustaan noin 40 minuutissa. Bussilinjoilla 949 tai 851 pääsee Rechnoy vokzal:n metroasemalle, linjoilla 817 ja 948 puolestaan Planernaya:n metroasemalle ja linjalla H1 Leninskiy prospectin metroasemalle. Taksi on helppo löytää, mutta se on kallis vaihtoehto. 

Domodedovon lentokentältä kulkevalla Aeroexpress-junalla pääsee noin 50 minuutissa ja Shuttle-junakuljetuksella reilussa tunnissa Paveletskyn asemalle. Express- ja shuttle-bussit Domodedovskayan metroasemalle kestävät noin 30 minuuttia.

Vnukovon lentoaseman ja Kievskayan aseman välillä kulkevalla Aeroexpress-junalla matka vie noin 35 minuuttia. Bussilinjalla 611 tai minibussilla Yugo-Zapadnayan asemalle pääsee noin 25-40 minuutissa. Taksi lähtee terminaalien A tai B edestä, mutta on huomattavasti kalliimpi ja ruuhka-aikaan myös hitaampi vaihtoehto.

Julkinen liikenne on edullinen ja kätevä liikkumismuoto sekä itsessään nähtävyys. Moskovan historiallinen metroverkosto on näkemisen arvoinen ja etenkin seuraavien asemien arkkitehtuuri on vaikuttavaa: Komsomolskaya, Novoslobodskaya ja Kievskaya kehälinjalla, Kropotkinskaya punaisella linjalla, Kievskaya, Arbatskaya ja Ploschad' Revolyutsii tummansinisellä linjalla sekä Mayakovskaya vihreällä linjalla. 

Lentoa koskevat tiedot: Oulu - Moskova

Etäisyys 1219 km
Lähtölentokenttä Oulu (OUL)
Kohdelentokenttä Moskova, kaikki lentokentät (MOW)
Kohdemaa Venäjä