Lennot Helsinki - Moskova

Useful information about the flight Helsinki - Moskova

MOSKOVA - HISTORIAN VÄRITTÄMÄ METROPOLI

Moskova häikäisee valtavuudellaan. Se on yksi maailman suurimmista kaupungeista miljoonilla asukkaillaan. Venäjän pääkaupungissa riittää historiaa ja nähtävää.

TERVETULOA MOSKOVAN SYNTYMÄPÄIVILLE SYYSKUUSSA

Talvella tarvitset lämmintä takkia, sillä sää on kylmä. Lämpimämmät kuukaudet ulottuvat keväästä syksyyn toukokuusta lokakuuhun. Heinäkuussa saattaa olla paahteista, joten alku- ja loppukesä voivat olla ihanteellisin ajankohta vierailla kaupungissa.

Moskovassa juhlitaan. Vappua juhlitaan kahtena peräkkäisenä päivänä, toukokuun ensimmäisenä ja toisena. Yhdeksäntenä päivänä juhlitaan voittoa natsi-Saksasta toisessa maailmansodassa. Syyskuun ensimmäinen viikonloppu on varsin juhlava Moskovan viettäessä syntymäpäiviään. Joulua vietetään ortodoksisen kalenterin mukaan tammikuun kuudentena päivänä, uudenvuoden juhlinnan aika on puolestaan kuukauden 13. päivänä. 

MATKALLE MUKAAN PASSI, VIISUMI JA RUPLAT

Moskovaan matkustaessasi tarvitset viisumin. Viisumi edellyttää virallista todistusta majoituskohteestasi. Lisäksi sinulta saatetaan pyytää kutsukirjettä. Huomionarvoista on myös, että sinulla tulee olla koko ajan käsien ulottuvilla passi tai kopio passista.

Varaudu riittävään määrään ruplia, sillä Suomea jonkin verran kalliimpi Moskova on yksi maailman kalleimmista kaupungeista. 

Venäjän kieli kirjoitetaan kyrillisin aakkosin. Kun aakkoset osaa pintapuolisesti, voi sanat lukea helpommin ja tunnistaa moniakin maailmalla tuttuja yleisiä sanoja.

METROLLA MATKUSTAMINEN - HELPPOUTTA JA NÄYTTÄVÄÄ ARKKITEHTUURIA

Moskovassa on suomalaismatkustajalle kolme lentokenttää. Taksit keskustaan ovat kalliita kaikilta lentokentiltä. 

Sheremetyevon lentokentältä suunnilleen 30-40 minuutissa sinut vie keskustaan Aeroexpress-juna. Toinen vaihtoehto ovat Rechnoy vokzal:n metroasemalle ajavat bussilinjat 851 ja 949. Planernayan metroasemalle vievät linjat 817 ja 948. Leninskiy prospectin metroasemalle ajaa linja H1.

Vnukovon kentältä pääset Kievskayan asemalle Aeroexpress-junalla noin 35 minuutissa. Yugo-Zapadnayan asemalle pääset suunnilleen 25-40 minuutissa minibussilla tai bussilinjalla 611.

Domodedovon kentältä Aeroexpress-juna vie sinut Paveletskyn asemalle noin 40-50 minuutissa, shuttle-junakuljetuksella matkaan menee hieman päälle tunti. Domodedovskayan metroasemalle pääset noin puolessatunnissa express- tai shuttle-bussilla.

Kätevintä ja edullisinta kaupungissa liikkuminen on metrolla. Monet asemat kuten esimerkiksi Komsomolskaya, Kievskaya ja Mayakovskaya ovat arkkitehtuuriltaan näyttäviä.

Vaikka Moskova tarjoaa lukuisia erilaisia majoitusvaihtoehtoja, ei mikään niistä ole halvimmasta päästä.

Lentoa koskevat tiedot: Helsinki - Moskova

Cheapest outbound flight from 376,00 €
Outbound and return from 1 628,00 €
Lennon kesto min.. 01:35 / max.. 01:55
Paluulennon kesto min.. 01:40/ max.. 02:00
Etäisyys 899 km
Lentoa/viikko 55
Lähtölentokenttä Helsinki-Vantaa (HEL)
Kohdelentokenttä Moskova, kaikki lentokentät (MOW)
Kohdemaa Venäjä
Alternative routes to Venäjä
Alternative flights to Moskova